Skip to main content

Sådan sparer du penge på mc-forsikringen

Hvad kan du selv påvirke, og hvad må du leve med i forhold til forsikringspræmien på din motorcykel? Vi giver dig tips og tricks i denne guide.

Det kan være en forvirrende affære at vælge forsikring til din motorcykel, og de fleste bruger mange timer foran computeren på at finde de bedste tilbud.

Når søgeordet er indtastet, og resultaterne dukker op på skærmen, melder de store spørgsmål sig: Hvor høj skal selvrisikoen være? Skal du have en tyveriforsikring? Kan du nøjes med en ansvarsforsikring? Det er en individuel sag, som kun du og din økonomi kan afgøre.

Når du har klarlagt dit forsikringsbehov, melder den næste udfordring sig. Hvordan får du den bedste pris på motorcykel-forsikringen?

Der er en række ting, du kan gøre for at skrue på prisparametret, men du må også acceptere, at nogle faktorer er uden for din indflydelse.

I tvivl om hvilken mc-forsikring der passer til dit behov?
Læs vores guide og find den rigtige mc-forsikring.

Dette har du selv indflydelse på

Det er ikke let at blive klog på forsikringspriserne, og øvelsen kan give selv den mest rolige motorcyklist svedige hænder af bare frustration.

Prisen på forsikringen af den samme motorcykel kan nemlig variere meget fra selskab til selskab, fordi de hver især vægter faktorerne forskelligt.

Derfor er det en god idé at undersøge markedet grundigt og at være opmærksom på de ting, som forsikringsselskaberne typisk lægger til grund for din endelige forsikringspris.

En af de ting, du selv har indflydelse på, er typen af motorcykel. Sport- og racermotorcykler er dyrere at forsikre end andre motorcykler med knap så mange hestekræfter. Forsikringsprisen påvirkes også af, hvor mange der skal køre motorcyklen, og her er det selvsagt billigst, at motorcyklen kun har én registreret bruger.

Du kan desuden med fordel forelske dig i en ældre motorcykel frem for en sportsmaskine. Jo ældre motorcyklen er, jo lavere vil din forsikringspræmie nemlig være. Der er mange penge at spare, hvis motorcyklen er mellem 6 og 12 år gammel, og endnu flere hvis den er over 12 år.

Vær opmærksom på, at der kan være store summer at spare, hvis du samler alle dine forsikringer hos ét selskab.

Du kan i mange tilfælde få overført din anciennitet, hvis du for eksempel allerede har kørt skadefri i din bil i mange år og har status som elitebilist. Så tag en snak med de forskellige forsikringsselskaber, hvis du i forvejen er elitebilist – her kan der virkelig være penge at hente.

Endelig er der selvrisikoen. Selvrisikoen dikterer, hvor meget du selv skal betale i tilfælde af en skade eller et uheld. Her må du stikke en finger i jorden og vurdere, hvor meget du selv har råd til at betale, hvis uheldet er ude. Jo højere en selvrisiko, jo lavere bliver forsikringsprisen. 

Dette har du ikke indflydelse på

Selvom du kan skrue på nok så meget for at sænke prisen på din forsikring, er der også nogle ting, som du bare ikke kan skrue på.

En af de ting er din alder. Forsikringsselskaberne vægter alderens indflydelse på prisen forskelligt, men det vil være dyrest at tegne forsikring for de motorcyklister, der er under 30 år. På den anden side bliver din motorcykelforsikring billigere med årene, hvis du altså kører skadefrit.

Noget andet, som du ikke har indflydelse på, er din erfaring med kørsel på motorcykler og din skadeshistorik. Endelig spiller din bopæl også en rolle i forhold til, hvor høj din forsikringspræmie ender med at blive. Det er også svært at ændre, medmindre du har planer om at flytte i den nære fremtid.

Få styr på forsikring, før du køber motorcykel

Det lønner sig at vente med at skrive under på købsaftalen, indtil du har undersøgt forsikringsomkostningerne på den ønskede motorcykel. På den måde kan du lettere danne dig det fulde billede af, hvad motorcyklen kommer til at koste dig i sidste ende.

Del gerne betalingen af mc-forsikringen op i månedlige afdrag, hvis det er muligt. En betaling om måneden er ofte lettere at håndtere end én stor og kedelig regning om året.

Husk også, hvis du har finansieret din motorcykel gennem lån eller leasing, at det som regel er et krav, at den har en fuld kaskoforsikring, indtil lånet er indfriet. Hos Santander stiller vi krav om fuld kasko på køretøjet ved finansiering gennem lån eller leasing.

Bruger du din motorcykel om vinteren, er det i øvrigt vigtigt at tegne en ekstra forsikring, som dækker din kørsel i december, januar og februar.

De fleste mc-forsikringer dækker nemlig kun de øvrige ni måneder af året. 

Environment: Stage 🢒Country: Denmark 🢒Frontend Build: 20241125.1 Backend Build: 2.0.366